Hoppa till innehåll

Så här ansöker du

Så här ansöker du

SFI, svenska för invandrare

Till SFI ansöker du via vår kurskatalog. Läs mer om SFI på vår webbplats:
Ansök till SFI
Mer information om SFI

Anpassad utbildning för vuxna

Ansökan till anpassad utbildning för vuxna sker via en ansökningsblankett. Mer information, kurskatalog och ansökningblankett hittar du på vår webbplats via E-tjänster:
Ansök till anpassad utbildning 
Mer information om Anpassad vuxenutbildning

Grundläggande och gymnasial nivå

Du söker till vuxenutbildning på grundläggande och gymnasial nivå genom att göra en webbansökan. Här kan du läsa hur du gör för att skapa ett konto och hitta din kurs. Behöver du hjälp med att planera dina studier är du välkommen att kontakta våra studie- och yrkesvägledare.

Våra kurser och utbildningar hittar du under Hitta kurser i menyfältet. Du hittar också information om vilka förkunskaper du behöver för att läsa en viss kurs eller utbildning. När du har hittat den kurs eller utbildning du vill söka till klickar du på knappen Lägg i kurskorg som finns längst ner i kursinformationen. Är kursen inte sökbar hittar du information om nästa ansökningsperiod under Viktiga datum.

Om du inte har läst inom vuxenutbildningen förut så måste du skapa ett konto för att kunna söka en utbildning eller kurs. Det gör du under Mina sidor i menyfältet.

Ansökan steg för steg

Om du känner dig osäker på hur du ska göra finns det möjlighet att få hjälp med ansökan av studie- och yrkesvägledare genom att komma på drop in eller boka en tid.
Drop in tider och ansökan

Ladda upp betyg vid ansökan

Du måste bifoga betyg vid en ansökan, annars behandlas inte din ansökan.
Vi godtar endast betygsdokument med skolans stämpel och rektors underskrift. Meritsammanställningar från antagning.se, studieplaner eller andra handlingar som inte är betygsdokument godtas ej. Dokument ska med fördel scannas in och bifogas som pdf-filer. Du kan skanna dina betyg på ett bibliotek. Foton av betygshandlingar är okej men tänk på att hela sida måste synas tydligt och vara läsbar. Du måste ladda upp dokumentets alla sidor.  Ansökan måste vara komplett med betygshandlingar senast sista kompletteringsdag för att behandlas. Våra ansökningsperioder och ansökan hittar du i vår kurskatalog. 

De här betygen måste du ladda upp:

Du behöver inte ladda upp:

Studier i annan kommun

Om du vill studera komvux (kommunal vuxenutbildning) i en annan kommun än den där du är folkbokförd i måste din hemkommun bevilja ansökan. Läs mer på vår hemsida vad som gäller för dig.
Studera i annan kommun