Hoppa till innehåll

Betyg

Betyg

Du får betyg när du studerar på komvux. Betygsskalan är A-F, där A är högsta betyg. Här kan du läsa mer om olika betygsdokument, hur du beställer betyg samt information till dig som behöver ditt betyg inför ansökan till Högskola/Universitet.

Betygsbeställning

Vill du beställa betyg gör du det i våra e-tjänster. Det tar cirka två veckor att få betygen skickade till dig. Under helgdagar och semstertider kan det ta längre tid.
Beställ betyg via E-tjänst 
 

Rapportering av betyg

Vi rapporterar in alla betyg på fristående kurser, kurspaket och examensbevis till Betygsdatabasen, BEDA kontinuerligt. Vi följer den tidplan som betygsdatabasen har.

Om du har sökt till utbildning via antagning.se men ändå inte ser dina betyg kan det bero på att du först måste ha en aktiv ansökan innan dina betyg syns. Du kan läsa mer på antagning.se.
Webbsidan Antagning.se

Gymnasieexamen eller slutbetyg

När du har läst klart alla kurser för att kunna ta ut en gymnasieexamen eller ett slutbetyg, ska du kontakta en studie- och yrkesvägledare på vuxenutbildningen i den kommunen där du studerade senast, eller en studie- och yrkesvägledare på vuxenutbildningen i din hemkommun.

Innan du kontaktar en studie- och yrkesvägledare är det bra om du har samtliga betyg från tidigare studier på gymnasienivå tillgängliga. Tänk på att det alltid är du som ansvarar för att begära ut din gymnasieexamen eller slutbetyg.