Hoppa till innehåll

Yrkesutbildningar

Yrkesutbildning

Vi erbjuder flertalet yrkesutbildningar inom yrken som efterfrågas på arbetsmarknaden. Du kommer att få praktisk kompetens som ger dig det som krävs för att arbeta inom yrket. 
En lärlingsutbildning är en yrkesutbildning där minst 70 procent av undervisningen sker på en arbetsplats. Det kallas för Arbetsplatsförlagt lärande, APL. Vi har även yrkesutbildning där du är i skolan under under större delen av utbildningstiden och där minst 15 procent av undervisningen sker på en arbetsplats, i form av APL.

Du kan läsa mer om våra utbildningar på vår webbplats. Utbildningarna har olika startdatum och söks vanligen via GRVux. De kan även komma att gå att söka vissa yrkesutbildningar via vår kurskatalog. Om vi erbjuder en kursstart kan du hitta information och göra din ansökan i vår kurskatalog.
Se vårt aktuella kursutbud här

Yrkesutbildning inom Göteborgsregionen, GRvux

I samverkan med Göteborgsregionens tretton kommuner erbjuder vi dig som bor här möjlighet att läsa yrkesutbildning för vuxna, oavsett i vilken kommun de arrangeras. De samverkande kommunerna är Ale, Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö.

Vill du läsa mer om yrkesutbildningar inom Göteborgsregionen kan du besöka GRVux hemsida. 
Kurskatalog och ansökan - yrkesutbildning i Göteborgsregionen GRvux

Viktiga datum till utbildningar som söks via GRVux

Här hittar du information om ansökan och antagning samt viktiga datum
GRVux webbsida